注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

译海拾蚌

曾在浩瀚的译海中漫游,也曾在延绵的译滩漫步。偶尔拾得一些蚌壳,在此呈现给大家。

 
 
 

日志

 
 

(原创)非洲五大兽  

2013-04-28 12:08:53|  分类: 彩虹南非花絮 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
(原创)非洲五大兽 - 六一儿童 - 陈家基《译海拾蚌》

        在我的《南非人与动物》一文中,有位博友提出一个问题:(南非钞票)豹子的面值最大,它是南非的动物之王?
        老实说,这个问题我还真从来没有研究过。
        我搜索了有关资料,发现在英文版的维基百科上有一段解释,而中文的维基百科,百度百科等均没有说明,因此我把该段英文和我的理解(并非翻译)摘录如下:
        In Africa, the big five game animals are the lion, African elephant, Cape buffalo, leopard, and rhinoceros.[1] The term big five game (sometimes capitalized or quoted as "Big Five") was coined by big-game hunters and refers to the five most difficult animals in Africa to hunt on foot. Subsequently the term was adopted by safari tour operators for marketing purposes.[2] The term is used in most tourist and wildlife guides that discuss African wildlife safaris. The members of the Big Five were chosen for the difficulty in hunting them and the degree of danger involved, rather than their size.[2][3]

The big five are among the most dangerous, yet most popular species for big game hunters to hunt.[4]

    非洲的五大兽指的是狮子,大象,水牛,豹与犀牛。五大兽的名称原来是那些徒步狩猎者的用语。后来为那些狩猎与旅游组织者所采用。

        挑选哪些动物作为五大兽的根据是猎杀的难度和这些动物的危险程度,而非它们的体型的大小。

        至于五大兽的排名是根据什么原则,
        南非钞票上的顺序又是根据什么原则,
        目前尚未发现明确的解释。
  评论这张
 
阅读(540)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017